TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00384

BALMAZÚJVÁROS KERÉKPÁROS TURIZMUSÁNAK FEJLESZTÉSE TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00384

A projekt célja
Jelen projekt megvalósításával célunk a város kerékpáros turisztikai potenciáljának növelése volt. A fejlesztésre szoruló turisztikai potenciál javítása érdekében a kerékpárosokat kiszolgáló infrastruktúra- és szolgáltatásfejlesztés megvalósítását végeztük el, amelynek keretein belül 10 db tájékoztató, útbaigazító tábla került kihelyezésre, elkészült 5 db kerékpáros nyitott és 5 db fedett fa kerékpártároló kialakítása, illetve kerékpárok ingyenes kölcsönzésére 26 db (8 különböző típusú) felnőtt és gyermek kerékpár beszerzése valósult meg. Kerékpár tárolók többek között az Arany János, Debreceni, József Attila, Kölcsey Ferenc utcákon, valamint a Kossuth téren kerültek kihelyezésre.

Hosszú távú cél a turizmus fellendítése által generált álláshelyek és az aktív szabadidő eltöltési lehetőségek javítása, amelyek egyaránt hozzájárulnak a helybéli fiatalok megtartásához, ezáltal a helyi közösség fenntartásához. Ennek érdekében új kerékpárutak építése és a meglévő kerékpárutak igény szerinti felújítása is tervezett a jövőben.

A projekt szükségességének alátámasztása, előzmények
Balmazújvároson az elmúlt években a főutcákon megépültek kerékpárútjaink, illetve kerékpáros kijelölések is történtek a forgalmasabb gyűjtőútjainkon. A kerékpáros forgalom a város területét és lakosságszámát tekintve nagy, a kerékpárutak forgalma magas. A kerékpáros turizmushoz nagyban hozzájárul, hogy Balmazújvárosról Hajdúszoboszlóig folyamatosan biztosított a kerékpárosok részére a különálló kerékpárút használata.
Jelen projekt megvalósítására azért volt szükség, mert Balmazújvároson nem voltak kihelyezve útbaigazító, a település egészét bemutató táblák, kerékpáros pihenőhelyek és fedett kerékpártárolók. Ezen kívántunk javítani, amely hiányosságok pótlására nagy lehetőséget jelentett ezen projekt kivitelezése.

A projekt által érintett célcsoport(ok)
Az elsődleges célcsoport Balmazújváros teljes lakossága, hiszen az infrastrukturális fejlesztések mindenki számára elérhetőek. A projekt másodlagos célcsoportját azok a kerékpárosok képezik, akik célpontként Balmazújvárost választják. A településen való tájékozódást segítik a kihelyezendő táblák/térképek, amelyek az esetleges célpontok jelölését is tartalmazza.

A projekt befejezési határideje: 2020. november 29.

 

Megszakítás