Kerékpár kölcsönzés

A “Balmazújváros Kerékpáros Turizmusának Fejlesztése” megnevezésű /Top-7.1 1-16-H-ERFA – 2019-00384/ pályázat sikeres megvalósulásának köszönhetően mostantól kerékpárok kölcsönzésére is nyílik lehetőség a Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. székhelyén (4060 Balmazújváros, Vasút sor 1/a.)

Az alábbi kerékpárok kölcsönözhetőek:

  • Gyerek City Kerékpár/ Kands Twister 20″ / 4 darab
  • Gyerek City Kerékpár/Giulietta 24″ / 3 darab
  • Gyerek Mountain Bike Kerékpár 24″ / 2 darab
  • Női City Kerékpár/Kands S-Comfort 26″ / 5 darab
  • Női City N3 Kerékpár/Kands S-Comfort 28″ / 5 darab
  • Férfi City N3 Kerékpár / 5 darab
  • Férfi Trekking Kerékpár/Landrider 28″ / 1 darab
  • Női Trekking Kerékpár / Csepel 28″ / 1 darab

Fedezzük fel két keréken Balmazújváros és a környék látnivalóit és rejtett értékeit!

“A biciklizés nem egy sport, hanem egy életstílus!”

A bérleti időtartamra a bérelt eszközért teljes körű anyagi felelősséggel tartozik a bérlő és a nem rendeltetésszerű használatból eredő kárt a vita nélkül köteles megfizetni. Bérlés kaució ellenében lehetséges.

Kaució mértéke:

1 db kerékpár esetén 5.000 Ft

Kerékpáros túra ajánlatok

Kerékpáros túralehetőségek Balmazújváros közelében:

Balmazújváros – Nagyhegyes

Az út települések közötti része 6,9 km hosszan vezet, A szakasz sokkal változatosabb, mint a Hajdúszoboszló és Nagyhegyes közötti rész.

Nagyhegyes – Hajdúszoboszló

A települések között épített kerékpárút vezet, önálló hossza a települések között 7866 méter, amely a településeken belüli szakaszokkal eléri a 13571 métert.

Kráter-tó

A városból a nagyhegyesi kerékpárúton kell elindulni, majd közvetlenül Nagyhegyes előtt, a csirketelep kereszteződésében -a padnál- jobbra letérve a kerékpárútról kell tovább haladni a mezőgazdasági műúton. 3,5 km-es nyárfasor melletti dimbes-dombos tekerés után balra kell letérni. Nem lehet eltéveszteni, hiszen az egyetlen beton/aszfalt utat kell figyelni. Innen már szépen látszik a tó körüli fás rész.

Látóképi víztározó

A Gatya-tóhoz -ahogyan sokan hívják- a Krátertől tovább haladva lehet eljutni a földeken át. Az utak minősége meglehetősen változó: esőzések után a traktorok és lovasszekerek erősen felvágják a talajt, de tartósabban száraz időkben általában könnyen járhatóak. A tó közelében található A Debreceni Agrártudományi Centrum egyik kísérleti területe is, ahol a tanulók és oktatóik végeznek különféle méréseket, vizsgálatokat.

Megszakítás